Český rozhlas Radiožurnál spustil nový web, responsivní už je i program stanic

14. květen 2018

Podle posledního Radioprojektu ladí stanici denně přes devět set tisíc lidí, což ji řadí v oblíbenosti tuzemských rádií na druhou pozici.

Český rozhlas pokračuje systematicky v překlápění svých webů na nový redakční systém Drupal, s čímž souvisí i přechod na responzivní design. Od pátku 11. května se této změny dočkal Český rozhlas Radiožurnál. Stávající doména www.rozhlas.cz/radiozurnal je nově přesměrována na adresu http://radiozurnal.rozhlas.cz/. Stejného kroku se už v minulosti dočkaly z celoplošných stanic Plus nebo Vltava.

Dominantním prvkem domovské stránky Radiožurnálu je nově okno „Živě ze studia“ odkazující na on-line stream, který je dostupný prostřednictvím serveru YouTube. Radiožurnál si zachoval červenou barvu, kterou používá mimo jiné v rámci horní orientační lišty, kde je k dispozici také odkaz na poslech stanice přes internet. Okno se sociálními sítěmi, v tomto případě Twitter, se na webu Radiožurnálu jmenuje Tweetžurnál. Do responsivního designu byl nedávno překlopen také portál Týdeníku Rozhlas, kde zároveň najdete aktuální program stanic Českého rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio