Hudební stanice Mezzo HD od listopadu v nativním vysokém rozlišení

13. říjen 2020

Mezzo je vstupní bránou do světa klasické hudby, jazzu a tance. Stanice byla donedávna k dispozici pouze ve standardní kvalitě obrazu, aktuálně je do HD přepočítávána. Ve své nabídce ji má například televize Kuki.

Hudební stanice Mezzo HD bude od 6. listopadu operátorům placených služeb k dispozici v nativním vysokém rozlišení (HDTV). Nebude tedy jako doposud docházet k přepočtu tohoto programu ze standardní kvality. To je mj. případ televize Kuki. Portálu Digitální rádio to sdělila Eva Sedláčková ze společnosti Channels, která má na starosti distribuci tohoto programu na území České republiky a Slovenska. Přepočítávaná verze do HD je k dispozici v síti Itself, kde mohou její signál přebírat operátoři, kteří mají k této distribuci přístup.

Od listopadu bude stanice Mezzo k dispozici ve vysokém rozlišení na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně. Budou tak k ní mít snadný přístup všichni hráči na poli placené televize. Verze dostupná v České republice vysílá v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Stanice je k dispozici na našem trhu již řadu let, doposud však vysílala pouze ve standardní kvalitě obrazu a byla šířena vedle Mezzo Live HD, která je ve vysokém rozlišení šířena od samého počátku. Mezzo je vstupní bránou do světa klasiky, jazzu a tance.

autor: lukpo
Spustit audio

Související