Stanice ČT3 s programem a archivem pod červeným tlačítkem HbbTV České televize

1. duben 2020

Program je primárně určeným seniorům, kteří jsou nejvíce ohroženou skupinou v době epidemie koronaviru. Česká televize vysílá tento program ve svém DVB-T2 multiplexu. K dispozici je ve vysokém rozlišení.

Česká televize zpřístupnila od středy 1. dubna program stanice ČT3 ve svém hybridním vysílání HbbTV, pro nějž se obecně vžilo označení virtuální červené tlačítko, případně červený bod. Vysílací schéma najdou diváci v kategorii TV program vedle dalších kanálů veřejnoprávního vysílatele. Některé pořady si mohou diváci také přehrát. Jde například o seriál Nemocnice na kraji města nebo lifestylový magazín Život na třetí. ČT3 HD je součástí DVB-T2 multiplexu České televize.

Generální ředitel České televize spustil ČT3 jako dočasný projekt v době epidemie koronaviru. Stanice je určená zejména pro seniory a má je přivést na pozitivní myšlenky. Spuštění této tematické televize bylo z pohledu sledovanosti dobrou volbou. V pondělí 23. března, kdy program své vysílání zahajoval, si jeho vysílání nenechalo ujít 984 tisíc diváků. ČT3 se tak hned po startu stala, v rámci svého vysílacího času, pátou nejsledovanější stanicí v Česku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související