AIDAradio: Moderovaný program začíná nově už v šest hodin ráno

17. květen 2022

Nová celoplošná digitální stanice AIDAradio, která odstartovala v Německu loni na podzim, přidala další dvě hodiny živého vysílání. Nově je tak moderovaný proud ke slyšení již od šesté hodiny ranní, místo dosavadní osmé. O víkendech začínají moderované vstupy v sedm hodin ráno.

AIDAradio přidává další moderovaný program po přibližně čtvrt roce. Ve všedních dnech již stanice vysílala po rozšíření od šesté do devatenácté hodiny, místo dosavadní osmé ranní, upozornil portál Satellifax. Konkurence na poli rozhlasových stanic v Německu je velká. Noví hráči vysílající prostřednictvím celoplošných DAB+ sítí dlouhodobě investují do rozšiřování svého programu. Obsazenou kapacitu mají sítě DR Deutschland i Antenne Deutschland.

Programovou nabídku druhého celoplošného DAB+ multiplexu rozšířila před několika dny stanice Brillux Radio, první rozhlasová stanice svého druhu určená pro domácí kutily, zahrádkáře a všechny ty, kteří si chtějí zvelebit své bydlení. Brillux Radio je prozatím v experimentálním režimu – hraje písničky prokládané staničními znělkami – jingly. Moderovaný program přijde na řadu v následujících týdnech. K dispozici je na kanálu 5D.

autor: lukpo
Spustit audio

Související