Alpský vysílač Pfänder s bezkonkurenční nabídkou DAB+, přibudou další multiplexy

23. květen 2019

V regionu Bregenz odstartuje za pár dní nová rakouská privátní síť, začátkem května zde byl spuštěn multiplex DR Deutschland.

Vysílač Pfänder ležící v podhůří Alp v regionu Bregenz u Bodamského jezera opět potvrdí svou pozici pro nejpestřejší programovou nabídku v německy hovořících zemích. Od 28. května zde bude k dispozici nová rozhlasová síť pro Rakousko a majitelé digitálních rádií si budou moci naladit další stanice dostupné v DAB+. Upozorňuje na to portál Teltarif.de. Díky unikátnímu umístění vysílače mezi tři alpské země – Německo, Rakousko a Švýcarsko – je programová nabídka ve všech terestrických platformách zcela bezkonkurenční.

Rakouských rozhlasových stanic v digitální podobě se dočkají tamní obyvatelé dříve, než se původně předpokládalo. Termín březen 2020 byl posunut na konec května letošního roku. Programová nabídka pro naše jižní sousedy startuje se stanicemi 88.6, Radio Maria, Technikum One, Energy, Klassik Radio, Arabella Relax, Rock Antenne, ERF Plus a jö.live. Aktivní na poli digitálního rozhlasu jsou zejména Švýcaři, nicméně i Němci mají v regionu Bregenz co nabídnout. Jde mimo jiné o veřejnoprávní multiplex SWR a nově i síť DR Deutschland.

autor: lukpo
Spustit audio

Související