Amazon spustil streamovací službu s bezztrátovým audiem, v Česku je zatím nedostupná

19. září 2019

Pro technicky orientované čtenáře má jít o 16 bitové audio se vzorkovací frekvencí 44,1 kHz odpovídající CD diskům a datovým tokem pohybujícím se většinou na hodnotě 192 kbps. U několika milionů skladeb slibuje Amazon zvukovou kvalitu ještě vyšší.

Americká společnost Amazon představila v úterý 17. září svou novou hudební službu Amazon Music HD. Jak již její název napovídá, určena je pro ty posluchače, kteří si zakládají na vysoké zvukové kvalitě. Pro technicky orientované čtenáře má jít o 16 bitové audio se vzorkovací frekvencí 44,1 kHz odpovídající CD diskům a datovým tokem pohybujícím se většinou na hodnotě 192 kbps. Miliony skladeb označuje Amazon jako Ultra HD Audio, tedy hodnoty vyšší než má klasický kompaktní disk.

Pro české a slovenské uživatele je služba prozatím nedostupná a mohou místo ní využívat program Amazon Music Unlimited. Novinku si mohou vyzkoušet v první fázi klienti Amazonu ve Spojených státech, Velké Británii, Německu a Japonsku. Součástí zaváděcí nabídky je devadesátidenní bezplatné promo, následně zákazník přechází na placenou verzi. Členy programu Prime vyjde předplatné měsíčně na 12.99 dolaru, v přepočtu tedy přibližně 300 korun, pro klasické zákazníky Amazonu 14,99 dolaru, tedy 350 korun.

autor: lukpo
Spustit audio

Související