Antenne Bayern podpoří se svými stanicemi DAB+ v Bavorsku minimálně do roku 2029

25. únor 2020

 Mediální regulátor BLM konstatoval, že Antenne Bayern i její tematický klon Rock Antenne významně přispívají k mediální krajině v Bavorsku. Rozhodnutí o přidělení datové kapacity na další období není proto žádným překvapením.

Bavorský mediální regulátor BLM prodloužil využívání přenosové kapacity pro digitální rádio DAB+ rozhlasové stanici Antenne Bayern do 31. října 2029. Povolení se týká i jejího úspěšného tematického klonu Rock Antenne, který se etabloval v řadě dalších spolkových zemí po celém Německu. Rozhodnutí Antenne Bayern je pro DAB+ jedním z klíčových. Stanice je neposlouchanějším rozhlasovým programem v Bavorsku.

Rozhodnutí regulátora v tomto smyslu bylo očekávané. Antenne Bayern se významně podílí na tvorbě mediální krajiny v Bavorsku a marketingově podporuje také místní akce. Vysílatel také úspěšně spolupracuje na poli DAB+ z veřejnoprávním rozhlasem v rámci multiplexu Bayern na kanálu 11D a samotnou radou BLM. Rock Antenne také významně přispívá svým zaměřením k pestré programové nabídce a dává prostor i novým talentům v rámci Mediaschool Bayern.

autor: lukpo
Spustit audio

Související