Apple TV se představuje v nové podobě, dostupnost v chytrých televizích je zatím zklamáním

14. květen 2019

Kromě produktů americké firmy je on-line služba v tuto chvíli dostupná pouze pro jihokorejskou značku Samsung, navíc primárně pouze na modelech z letošního roku.

Americká společnost Apple spustila novou verzi své aplikace Apple TV, kterou představila na konci března. Uživatele budou mít díky ní přístup nejen k oblíbeným filmům a seriálům, ale i videotéce iTunes a více než 150 videoaplikacím. Nabídka pro jednotlivé trhy se pochopitelně bude lišit. Nová aplikace bude k dispozici ve více než stovce zemí po celém světě, a jak je patrné z webu technické podpory americké firmy, figuruje mezi nimi i Česká republika. Samozřejmostí bude podpora obsahu v UHD/4K rozlišení s podporou HDR.

Nová aplikace Apple TV je dostupná již v tuto chvíli pro zákazníky Applu na platformách iPhone, iPad a Apple TV. Zklamáním je v tuto chvíli podpora pro chytré televizory – pouze značka Samsung – letošní a vybrané loňské modely. Samsung nově aktivoval také podporu AirPlay 2 pro streming videa a dalšího obsahu, podpora této funkce a HomeKit se má objevit u značek Vizio, LG a Sony ještě v letošním roce. Avizovaná platforma Apple TV+, která nabídne původní tvorbu firmy, bude jako součást platformy Apple TV k dispozici na podzim.

autor: lukpo
Spustit audio

Související