Aspiková velikonoční vajíčka od Miloslavy Pechalové z Trutnova koledníky určitě překvapí!

Paní Miloslava Pechalová z Trutnova je naše věrná posluchačka, ale je také velmi šikovná hospodyňka, které nechybí fantazie a své výtvarné sklony uplatňuje často i v kuchyni. 

Miloslava Pechalová má pro vás, posluchače Českého rozhlasu, tip, jak překvapíte koledníky a nebo i rodinu, které připravujete velikonoční tabuli.

Recept na velikonoční perníčky od Veroniky Bačkovské. Škoda nevyzkoušet!

Velikonoční perníčky od Veroniky Bačkovské

Paní Veronika Bačkovská z Hradce Králové peče neuvěřitelně krásné a chutné velikonoční perníčky. A protože se vám recept může v tomto předvelikonočním čase hodit, tak vám ho se souhlasem paní Veroniky nabízíme.

Její aspiková vajíčka jsou nejen krásná na pohled, ale také báječně chutnají! Připravte se ale, že tato efektní, velikonoční dobrota vyžaduje dostatek trpělivosti, protože je to téměř hodinářská práce!

Syrové vajíčko z jedné strany naťuknete a uděláte si malý otvor. Špejlí propíchnete žloutek a opatrně obsah vajíčka vyklepete ven. Skořápku důkladně vypláchnete a necháte vysušit.

Blanka Malá s velikonočními vajíčky od Miloslavy Pechalové z Trutnova

Potom pinzetou vkládáte dovnitř vyfouklého vajíčka malé kousky šunky, sýra, vařeného bílku a aby to bylo hezky jarní a barevné, přidáte kukuřici, vařenou mrkev, hrášek a nebo kousky petrželky.

Fantazii se meze nekladou a tak si dovnitř skořápky dáte to, co máte rádi!

Nakonec naplněnou skořápku zalijete želatinou a dáte vychladit. Po vychlazení oloupete a aspiková vejce jsou na světě!

Pakliže chcete koledníky překvapit, nabídněte jim vajíčka neoloupaná! Až záhy zjistí, jaká překvapení skořápka uvnitř skrývá!

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.