Audio portál mujRozhlas se rozšíří na Android TV, k dispozici už je v HbbTV

6. prosinec 2022

Český rozhlas v budoucnu nabídne audio portál mujRozhlas také pro majitele zobrazovačů s operačním systémem Android TV. Odpovídající aplikace je v současné době již ve veřejném testu, do kterého se může zapojit každý zájemce, který funguje v režimu beta tester. mujRozhlas pro Android TV je pak k dispozici v Obchodu Play.

Smart TV aplikace audio portálu mujRozhlas najdou beta testeři v rámci online Google Obchodu Play, který je určen pro zařízení se systémy Android, respektive v tomto případě Android TV. Do testování se může připojit kdokoli na tomto odkazu. Zde by pak měl mít zájemce k dispozici dostupnou instalaci na Android TV a lze si tak vyzkoušet prototyp chystané smart TV aplikace.

V současné době je audio portál mujRozhlas v prostředí chytrých televizorů k dispozici přes virtuální červené tlačítko, tedy technologii HbbTV. Stanice Českého rozhlasu jsou takto vysílány například v DVB-T2 multiplexu 21 České televize, případně na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, kde není jejich distribuce zakódována. Signál HbbTV zpřístupnil na vlastních kabelových zobrazovačích klientům i operátor Vodafone.

autor: lukpo
Spustit audio

Související