Bavorská stanice Kultradio se stáhla na internet, tamní éter přivítal v DAB+ Radio Teddy

27. listopad 2018

Vysílání stanice je určeno primárně dětem a jejich rodičům. Posluchači Radia Teddy se mohou těšit na vzdělávací pořady i rozhlasové hry nebo příběhy.

V bavorských rozhlasových multiplexech bylo v pondělí 26. listopadu ukončeno vysílání digitální stanice Kultradio. Odchod z DAB+ pro ni ale neznamená definitivní konec, nadále bude působit na internetu. Na nové programové pozici se v multiplexech Niederbayern, Oberfranken, Mittelfranken a dalších objevila dětská rozhlasová stanice Radio Teddy. Tematický program je tak nově dostupný díky DAB+ po celém Bavorsku i na omezeném území Čech, kam svým signálem tamní digitální sítě zasahují.

Radio Teddy je čtyřiadvacetihodinový program určený pro děti, jejich rodiče, prarodiče i učitele. Ve vysílání mohou posluchači slyšet současné dětské písničky, německý pop i hvězdy zahraničních hitparád. Ve vysílání nebude chybět zpravodajství zaměřené na rodiny, informace o počasí, doprava nebo každodenní dění v Bavorsku, a to vše denně od páté hodiny ranní až do 19.00. Radio Teddy chce posluchače vzdělávat v oblasti přírody, techniky i vědy, a to formou otázek, kvízů nebo rozhlasových her a příběhů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související