Bavorské kultradio ukončilo v DAB+ vysílání již před lety, kulthitRADIO.nrw jeho odkaz úspěšně rozvijí

14. září 2021

Bavorská rozhlasová stanice Kultradio musela již před několika lety z finančních důvodů své vysílání ukončit, její odkaz ale žije v německém DAB+ úspěšně nadále. Nejnověji na něj svým modelem navazuje nový okruh kulthitRADIO.nrw.

kulthitRADIO.nrw plánuje svým posluchačům ukázat širokou kulturní a regionální rozmanitost německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Novou rozhlasovou stanici bude možné naladit v chystaném multiplexu DAB+ NRW, aktuálně je ve formě streamu k dispozici online. kulthitRADIO.nrw chce brát své posluchače jako komunitu, kteří o sobě budou říkat „my“, a to bez ohledu na věk, pohlaví, původ, náboženství nebo sexuální orientaci.

„S kulthitRADIO.nrw přineseme rozmanitost do Severního Porýní-Vestfálska. Jak široký je hudební formát, tak barevná budou i přání posluchačů ze Severního Porýní-Vestfálska, která zahrajeme. Po zahřátí v podobě streamu se již těšíme na zahájení pravidelného vysílání na platformě DAB+ ve čtvrtém kvartálu (letošního roku, pozn. red.),“ uvedl při příležitosti spuštění nového programu Andreas Lang, generální ředitel kulthitRADIO.nrw.

autor: lukpo
Spustit audio

Související