Bavorsko opět potvrzuje pozici lídra digitálního rádia DAB+ v Německu

1. prosinec 2020

Bavorský mediální regulátor BLM postupuje ruku v ruce se zájmem zainteresovaných subjektů na poli DAB+. V této spolkové zemi je umístěno i sídlo provozovatele druhého celoplošného multiplexu, společnosti Antenne Deutschland.

34,5 procenta bavorské populace využívá digitální rádio DAB+ a tato spolková země je tak na samotném čele popularity technologie v Německu. Informaci publikoval mediální regulátor BLM při příležitosti nedávného startu druhé celoplošné sítě, která do regionu přinese až dalších šestnáct rozhlasových programů. Siegfried Schneider, prezident BLM, označil Bavorsko za průkopníka digitálního rádia. DAB+ se ve spolkové zemi dobře etabloval a je další významnou přenosovou cestou pro rozhlasové vysílání vedle VKV a internetu.

„Je to také signál pro budoucí vývoj na trhu soukromého rozhlasového vysílání a obohacení Bavorska jako místa pro média! Sídlit ve Svobodném státě Bavorsko se rozhodl nejen provozovatel platformy (společnost Antenne Deutschland, pozn. red.), ale polovina programů pro nový celostátní multiplex se vyrábí také v Bavorsku,“ uvedl Schneider. Úspěchem digitálního rádia DAB+ je zejména to, že tamní regulátor postupuje zejména ruku v ruce se zájmem zainteresovaných subjektů. Růst DAB+ a on-linu podporuje digitalizaci rádia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související