Bavorský regulátor dal k dispozici volnou kapacitu po stanici Arabella Bayern

27. leden 2022

Privátní rozhlasová stanice Arabella Bayern, která v uplynulých týdnech rozšířila dostupnost v Bavorsku prostřednictvím DAB+, ale zároveň opustila některé programové nabídky, uvolnila kapacitu v původních multiplexech pro nové zájemce. K dispozici ji dal minulý týden tamní mediální regulátor.

Volná programová kapacita je v současné době k dispozici v regionech Mnichov (kanál 11C), Oberland-Südostoberbayern (multiplex Voralpenland, kanál 7A) a Allgäu-Donau-Iller (multiplex Allgäu, kanál 8B). Veřejná výzva pro všechny tři regiony byla zveřejněna na webu bavorského regulátora BLM a uzavírka přihlášek byla stanovena na 15. února. Informace na webu mediální instituce zároveň naznačuje změnu identifikace některých sítí.

Multiplex Oberland-Südostoberbayern doposud nesl označení Voralpenland. Síť bylo v minulosti možné naladit i na větším území Čech, což se ovšem změnilo po spuštění vysílačů RTI cz na kanálu 7A a také programové nabídky ČRa DAB+ ze Žižkova. Bavorský multiplex na kanálu 8B má nově označení Allgäu-Donau-Iller. V době zlepšených troposférických podmínek se tato síť „přetahuje“ s veřejnoprávní nabídkou MDR Thueringen.

autor: lukpo
Spustit audio

Související