Bavorský rozhlas ochromila stávka zaměstnanců, některé stanice dokonce přerušily vysílání

18. září 2019

Vysílání přerušily celoplošné okruhy Bayern 2 a B5 Aktuell, které nahradil Bayern 3. Digitální okruhy BR Heimat, Bayern Plus a Puls fungují i nadále, ale pouze v omezené míře.

Zaměstnanci bavorského veřejnoprávního rozhlasu dnes vstoupili do stávkové pohotovosti. Snaží se tak mimo jiné u svého vedení vyjednat lepší platové podmínky a ohodnocení. Stávka ochromila i vysílání některých okruhů Bayerischer Rundfunk. Stanice Bayern 2 a B5 Aktuell úplně přerušily vysílání a přebírají pouze obsah okruhu Bayern 3. BR Klassik s vážnou hudbou se ve 14 hodin vrátil k omezenému programu. S redukovaným programem vysílají také digitální stanice BR Heimat, Bayern Plus a Puls.

Ohrožena je i výroba zpravodajských bloků na stanicích Bayern 1 a Bayern 3. Informace z politiky, kultury, sportu a dalších odvětví sice posluchači slyší, nicméně jde o jeho omezenou podobu. Posluchači by však o nejdůležitější dění z domova a ze světa přijít neměli. Svůj program musela částečně změnit i veřejnoprávní televize a zrušit například živě vysílané pořady „Wir in Bayern“, „Abendschau“ a „Münchner Runde“. Digitální kanály, jako je například BR24.de, fungují v omezené podobě. Další informace o případných programových změnách přinese teletext BR, případně webové stránky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související