Bavorský rozhlas uvedl do provozu nový vysílač na kanálu 10A

12. červen 2018

Součástí multiplexu jsou aktuálně stanice Bayern 1 Franken, Bayern 2 Nord, BR Verkehr, Rock Antenne, Absolut Hot, Kultradio a egoFM.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas uvedl do provozu nový DAB+ vysílač Eichstätt pro multiplex Oberbayern / Schwaben, který funguje na kanálu 10A. Jedná se konkrétně o oblast nacházející se přibližně na polovině cesty mezi Mnichovem a Norimberkem. Nový vysílač je regionálního charakteru s výkonem 1 kW ve vertikální polarizaci. Eichstätt doposud šířil pouze signál DAB+ multiplexu Bayern na kanálu 11D. I ten vysílá s výkonem 1 kW.

Součástí multiplexu Oberbayern / Schwaben jsou stanice Bayern 1 Franken, Bayern 2 Nord, BR Verkehr, Rock Antenne, Absolut Hot, Kultradio a egoFM. Po změnách, které jsou v bavorských digitálních sítích naplánovány pro nejbližší měsíce, se zde také objeví regionální okruhy Bayern 1 Oberbayern, Bayern 1 Mainfranken a Bayern 1 Schwaben. Součástí multiplexu jsou pochopitelně i doplňkové služby, jako je dopravní zpravodajství TPEG nebo obrazové informace ve formě slideshow, kterou mohou využít majitelé přijímačů s barevnými displeji.

autor: lukpo
Spustit audio

Související