Bavorský rozhlas uvedl do provozu vysílač Mainburg, šíří hned dva DAB+ multiplexy

10. srpen 2018

V nabídce pochopitelně nechybějí ani stanice Puls pro mladé publikum, „šlágr program“ Bayern plus, na přenosy zaměřený B5 plus nebo dopravní informace díky BR Verkehr.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas uvedl ve středu 8. srpna do provozu nový vysílač Mainburg, z něhož byly naráz spuštěny hned dva rozhlasové multiplexy. Jedná se konkrétně o DAB+ sítě Bayern na kanálu 11D a Niederbayern na kanálu 7D. Kromě samotného Mainburgu budou z této lokality kvalitní signálem pokryty dále oblasti Attenhofen, Elsendorf, Train a Siegenburg. Multiplex Bayern je v současné době možné přijímat už z dvaapadesáti lokalit.

A na které rozhlasové stanice se mohou posluchači v multiplexech těšit? Naladit si mohou například lidovou a dechovou hudbu na vlně BR Heimat, která se ve velmi krátkém čase stala nejúspěšnějším digitálním programem BR. V nabídce pochopitelně nechybějí ani stanice Puls pro mladé publikum, „šlágr program“ Bayern plus, na přenosy zaměřený B5 plus nebo dopravní informace díky BR Verkehr. Známé rozhlasové okruhy Bayern 1, Bayern 2, Bayern 3, BR-Klassik, B5 aktuell a regionální programy jsou k dispozici ve vynikající zvukové kvalitě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související