Bavorský veřejnoprávní rozhlas dokončí klíčovou regionalizaci multiplexů

29. červen 2018

Několik digitálních rozhlasových vysílačů s novými sítěmi bude mít přesah také na území Čech a obohatí tak programovou nabídku majitelů DAB+ rádií zejména v příhraničí.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas BR prakticky dokončil v těchto dnech rošádu své sítě DAB+ vysílačů a rozdělení stanic do nových multiplexů, která probíhala v uplynulých přibližně dvou měsících. Symbolicky tento krok ukončí v úterý 3. července stanoviště Ochsenkopf, jenž se stane součástí multiplexu Oberfalz na kanálu 12D. Novinka je velmi podstatná i pro majitele DAB+ přijímačů na našem území. Vysílač má velký přesah zejména na západ a sever Čech.

Páteřní sítí zůstává stále veřejnoprávní multiplex na kanálu 11D, který doplňují v různých oblastech kanály 7D Niederbayern, 12D Oberfalz, 10A Oberbayern-Schwaben, 10B Oberfranken, 10A Unterfranken a 8C Mittelfranken. Takto bude rozdělení sítí platit od 2. července 15.00. Pro lepší představu si prostudujte tabulku níže. Do celého Bavorska se tak vysílání DAB+ rozšiřuje na celkem 50 lokalit a pokrytí uvnitř budov dosáhlo 89,6 % populace, mobilní příjem 97,3 % a dálniční tahy jsou v Bavorsku zasaženy z 99 %. Několik bavorských vysílačů s novými sítěmi bude mít přesah také na území Čech.

Bavorské DAB+ multiplexy a jejich složení od 2. července.
autor: lukpo
Spustit audio

Související