BBC spouští se společností DTS osmnáctiměsíční projekt hybridního rádia

1. říjen 2018

Cílem je posluchačům v automobilech přinést mimořádný zážitek při příjmu rádia a nabídnout jim také řadu doplňkových služeb.

Britský veřejnoprávní rozhlas BBC jako jeden z předních mediálních inovátorů a společnost Xperi Corporation, která vlastní firmu DTS, vstupují společně do osmnáct měsíců trvajícího testu hybridního vysílání. Jeho cílem je zejména vylepšit poslechový zážitek pro řidiče, a to v na základě kombinace analogového a digitálního (DAB) příjmu. Xperi Coporation označuje tento test jako DTS Connected Radio. Doplňkové informace má mít majitel vozu v plné šíří kdekoliv na světě, a to včetně právě hraných interpretů, kontaktů a řadu dalšího.

„BBC lze považovat za přední světovou vysílací společnost s bohatou historií v oblasti inovací a zajistí posluchačům, aby měli k dispozici nejlepší možnou technologii,“ uvedl Jeff Jury, generální ředitel automobilové sekce společnosti Xperi, a doplnil: „Vzhledem k tomu, že se automobily stále více stávají připojenými, rádio má jedinečnou příležitost využít tuto konektivitu ke zvýšení zážitku z vysílání. BBC přispěla k tomu, že vedle růstu DAB s radostí pracujeme na tom, abychom obohatili nabídku našeho systému DTS Connected Radio.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související