Belgický veřejnoprávní rozhlas spustil stanici RTBF Spot jako prevenci proti pandemii koronaviru

20. květen 2020

Cílem projektu je veškeré důležité a užitečné informace související s problematikou COVID-19 soustředit na jednom jediném místě a podporovat subjekty, které se snaží řešit problémy, jež v současné době obyvatele země trápí.

Belgický veřejnoprávní rozhlas RTBF představil přesně před měsícem svým posluchačům novou digitální stanici RTBF Spot. Jedná se o speciální program, který bude informovat o prevenci proti koronaviru COVID-19, hygieně a nezbytných opatřeních a doporučeních souvisejících s ochranou obyvatel. Stanici RTBF Spot je možné naladit v rámci veřejnoprávního DAB+ multiplexu na většině území Belgie.

Logo digitální rozhlasové stanice RTBF Spot

Cílem projektu je veškeré důležité a užitečné informace související s problematikou COVID-19 soustředit na jednom jediném místě a podporovat subjekty, které se snaží řešit problémy, jež v současné době obyvatele země trápí. Jak z výše uvedeného vyplývá, stanice je pouze dočasná, takže po návratu do běžného režimu bude projekt ukončen. Výhoda celoplošné distribuce DAB+ je však nezpochybnitelná.

autor: lukpo
Spustit audio

Související