Berlín ukazuje DAB+ v nejlepším světle, operátor Media Broadcast spustí novou síť

30. srpen 2018

Řada novinek souvisejících s digitálním rádiem bude prezentována na berlínském veletrhu IFA. Spuštění nového multiplexu telekomunikační firmy se očekává příští týden.

V sousedním Německu začíná zítra technologický veletrh IFA, který se zaměří z velké části i na digitální rozhlas DAB+. Technologii ukáže návštěvníkům Berlína v tom nejlepším možném světle. Na území hlavního města a v jeho okolí je možné přijímat přibližně šest desítek stanic právě díky DAB+. Očekává se, že v průběhu příštího týdne navíc společnost Media Broadcast spustí zcela novou rozhlasovou síť, jejíž signál zasáhne i na omezené území Čech.

Nový multiplex, jehož spuštění dnes potvrdil mediální regulátor pro spolkové země Berlín a Braniborsko MABB (Medienanstalt Berlin-Brandenburg), bude šířen z vysílačů Berlín – Alexanderplatz, Frankfurt am Oder – Boßen a Cottbus – Calau. V žádném jiném regionu Německa není šířeno více programů v DAB+ než právě v Berlíně. „Jsme potěšení, že Berlín a Braniborsko hrají vedoucí úlohu při zavádění nových distribučních kanálů,“ uvedl MABB.

A které rozhlasové stanice budou v novém multiplexu na kanálu 12D vysílat? Půjde konkrétně o 104.6 RTL Berlins Hitradio, 105‘5 Spreeradio, BB Radio, bigFM, Domradio, ERF Pop, HIT 104, STAR FM Maximum Rock, Peli One, POWER RADIO – „ICH ON AIR“, Radio B2, Radio Cottbus, Radio Paloma, Radio Paradiso, ROCK ANTENNE a ROCKLAND. Změny nedávno doznal i DAB+ multiplex na kanálu 7B, nově schválenými programy jsou 93,6 JAM FM, Radio Potsdam, radio B2+ (SchlagerMIXX), Radio Germany One a TOP 100 Station.

autor: lukpo
Spustit audio

Související