Bezplatná služba Rakuten TV zatraktivnila programového průvodce a vrátila do nabídky ukrajinský kanál

7. říjen 2022

Služba Rakuten TV, kterou je v České republice možné využívat například v televizorech značek LG nebo Samsung, představila v uplynulých dnech nové prostředí elektronického programového průvodce známého pod zkratkou EPG. Rakuten TV funguje v kombinaci online videotéky a bezplatně streamovaných kanálů.

Nová podoba elektronického programového průvodce umožňuje přepínání programů v režimu seshora dolů, následně už však tento seznam funguje jako kolotoč. Divák se tedy může v přehledu pohybovat oběma směry. EPG nyní obsahuje vždy na pozadí obrázek symbolizující tematickou orientaci programu a logo stanice, vedle kterého se nachází aktuálně vysílaný pořad. Právě sledovaný program nabízí vždy šedobílý odstín kanálu.

Streamované programy ve službě Rakuten TV fungují na bázi tzv. FAST Channels, to znamená, že jejich vysílání je sice zdarma, ale průběžně obsahuje reklamu doplňovanou provozovatelem dané platformy. Divák tak za sledování platí právě časem stráveným u komerčních přestávek. Na stejném principu funguje i multimediální služba Plex. Do nabídky se zároveň vrátila i ukrajinská komerční televize ICTV ve vysokém rozlišení obrazu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související