Bezplatná streamingová služba Rakuten TV přidala do nabídky zpravodajství britského deníku The Guardian

4. březen 2022

Video zpravodajství britského deníku The Guardian je nově součástí nabídky bezplatných programů streamovaných v online službě Rakuten TV. Japonský provozovatel platformy tak reaguje na aktuální situaci na Ukrajině a pokračující ruskou agresi. Zařazení stanice The Guardian navazuje na nedávné přidání kanálu Ticker News.

Guardian Media Group šíří své zpravodajství také prostřednictvím online platformy Rakuten TV. Bezplatný streaming vybraných mezinárodních programů je možné využívat například na televizorech jihokorejské společnosti LG od roku 2019. Uživatelé služby v České republice mají možnost vybírat například ze zpravodajských kanálů Euronews, Africanews nebo nedávno přidaného programu Ticker News.

Mediální skupina Guardian prezentuje samu sebe jako globální zpravodajskou organizaci, která poskytuje „nebojácnou, investigativní žurnalistiku – dává hlas bezmocným a žene mocné k odpovědnosti“. Vlastnická struktura Guardianu zajišťuje, že je zcela osvobozena od politických, případně jiných vlivů. „Pouze naše hodnoty určují příběhy, které se rozhodneme pokrýt – neúnavně a odvážně,“ upozorňuje šéfredaktorka listu Katharine Vinerová.

autor: lukpo
Spustit audio

Související