Bezplatný „frankofonní Netflix“ expanduje, služba TV5MONDEplus je k dispozici také v Česku

18. červen 2021

Mezinárodní francouzská televize TV5MONDE, která je velmi dobře známá i zákazníkům tuzemských placených platforem, rozšiřuje působnost své videotéky. Zájemcům je k dispozici zcela zdarma v pěti jazycích – arabštině, angličtině, francouzštině, němčině a španělštině.

Zástupci francouzské stanice se netají inspirací ve známé americké on-line videopůjčovna a při jejím spuštění označili novou službu TV5MONDEplus jako „frankofonní Netflix“. Internetová platforma je v provozu od loňského podzimu, postupně se pracuje na její expanzi. Nutná není registrace, ale pokud ji uživatel provede, získá další výhody, například možnost přerušeného přehrávání na dalším zařízení.

Nejnovějším počinem provozovatele služby je aplikace pro televizory LG se systémem WebOS. On-line platforma je dále k dispozici například i pro mobilní telefony s OS Android, iOS a pochopitelně i webová verze. Služba může oslovit velkou skupinu publika. Lineární zásah TV5 Monde je téměř 60 milionů diváků. Pořady jsou dělené do jednotlivých kategorií – od publicistiky po zábavné formáty, jednou z nich jsou také podcasty,

autor: lukpo
Spustit audio

Související