Britové rozhodnou v příštím roce o další budoucnosti rozhlasového vysílání

12. červen 2019

V případě, že by se Velká Británie rozhodla pro opuštění analogového vysílání VKV, jeho realizaci by předcházelo minimálně dvouleté období, během nějž by se posluchači na tento krok připravili.

Britská vláda si na polovinu příštího roku rozhodla stanovit budoucnost rozhlasového vysílání pro následující roky. Aktuálně byla zahájena revize jednotlivých distribučních platforem s ohledem na analogové vysílání VKV, technologii DAB i poslech on-line. Podle portálu Which? to ale nutně neznamená, že by se distribuce signálu v pásmu FM musela vypnout. Vyloženě o tomto kroku se v rozhodnutí britské vlády nepíše. Cílem je reflektovat zejména nejnovější trendy v oblasti distribuce.

„Úvahu o budoucnosti rozhlasového vysílání už nelze chápat pouze jako rozhodnutí o přechodu z analogového na digitální vysílání. Úkolem přezkoumání je mnohem širší zaměření a zohlednění výzev, které vyplývají z poskytování audio obsahu na bázi IP distribuce, a jak tato platforma ovlivňuje budoucí rozhodnutí o distribuci rádia,“ konstatovala Margot Jamesová, ministryně, pod níž mimo jiné spadá digitální agenda. Posluchači se v tuto chvíli zatím nemusejí obávat vypnutí VKV, termín by měl být včas stanoven minimálně s dvouletým předstihem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související