Britská GPO jde na veletrhu IFA proti konkurenci svými nezaměnitelnými retro DAB+ přijímači

3. září 2018

Retro design je na první pohled přesně tím, co odlišuje britskou firmu od řady dalších výrobců. Rádia v sobě přitom skrývají nejmodernější technologie.

V oblasti rozhlasových přijímačů nemají výrobci na pomyslných růžích ustláno. Konkurence je velká, a pokud chtějí potencionální zákazníky zaujmout, musí přicházet se sofistikovanými řešeními a originální podobou svých produktů. Tento problém vyřešila poměrně snadno britská společnost ProTelX, která stojí za značkou GPO. Svoje DAB+ rádia a další produkty zasazuje do retro stylu. Není se proto čemu divit, že se její výrobky objevily i v reportech veletrhu IFA na některých tuzemských serverech, které by jinak digitální rozhlas více méně ignorovaly.

Britská značka GPO Retro se specializuje kromě digitálních rádií také na klasické rozhlasové přijímače, gramofony a přehrávače médií. Na první pohled sice tyto produkty působí jako jasné archivní výrobky, nicméně uvnitř jsou k dispozici nejmodernější technologie. U svých digitálních rádií, která podporují DAB+, mohou zájemci počítat klasicky s podporou III. pásma. Sehnat dnes přijímač s L-bandem je prakticky problém. Pravděpodobně největší zájem s prezentovaných novinek vzbudil na veletrhu IFA klasický „pouliční kazeťák“ z řady Brooklyn.

autor: lukpo
Spustit audio

Související