Britská zpravodajská televize GB News rozšiřuje dostupnost v Česku skrze chytrá zařízení

2. prosinec 2022

V polovině června loňského roku odstartovala ve Velké Británii nová zpravodajská televize GB News. Doposud ji mohli sledovat prostřednictvím aplikace například majitelé Apple TV, případně pak Android a iOS. Nově je k dispozici tento zpravodajský kanál i v televizorech značky LG. V době svého startu způsobila stanice na britském trhu pozdvižení.

Aplikace GB News pro televizory LG nabízí nejen vysílání daného programu ve vysokém rozlišení obrazu, ale i možnost sledování pořadů z archivu. Na hlavní stránce vidí divák redakční výběr včetně aktuálně zařazeného bloku s označením LIVE (Živě), určitou zajímavostí je pak kategorie Presenters nabízející tváře jednotlivých pořadů. Pod každou dlaždicí pak najde zájemce archiv pořadů s konkrétním moderátorem/průvodcem.

Spuštění aplikace pro LG televizory proběhlo prakticky přesně půl druhého roku po startu GB News, který se uskutečnil v polovině června loňského roku. Tehdy o zahájení vysílání nové britské zpravodajské televize napsal i portál iROZHLAS. „GB News rozbouřilo nejen mediální trh na ostrovech, ale taky debaty na sociálních sítích. Někteří o něm mluví jako o britské variantě americké stanice Fox a už předem vyzývali k jeho bojkotu,“ uvedl mimo jiné.

autor: lukpo
Spustit audio

Související