Britský digitální lídr převzal pod svá křídla oblíbenou stanici Jazz FM

7. září 2018

Bauer Media doposud ve svém portfoliu jazzovou stanici neměla. Mediální gigant označil tento program za milovaný, respektovaný a vlivný.

Britská skupina Bauer Media UK převezme pod svá křídla oblíbenou stanici Jazz FM, kterou si týdně pustí okolo 672 tisíc lidí. Bauer Media o tom informovala v tiskové zprávě, hodnota transakce zveřejněna nebyla. Mediální skupina považuje Jazz FM za uznávanou a vlivnou značku, která výborně doplní její stávající portfolio. Nový majitel nechce stanici výrazně měnit, ale posílit její vysílání o některé zvučné interprety, jako jsou Gregory Porter, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Kamasi Washington, Ezra Collective nebo Nubya Garcia.

Jazzová stanice je pro Bauer Media naprosto logickou volbou, protože tento žánr doposud v její nabídce chyběl a doplňuje tak například tematické okruhy zaměřené na pop, urban music, případně rock. „Jazz FM je velmi milovaná, respektovaná a vlivná značka, která má silný růstový potenciál, a těšíme se na další rozvoj,“ konstatoval Paul Keenan, výkonný ředitel společnosti Bauer Media. Jazzovou stanici má ve svém portfoliu i Český rozhlas. Milovníci tohoto žánru ji najdou mimo jiné jako součást programové nabídky v multiplexu ČRo DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související