Budoucnost DAB+ multiplexu DR Deutschland zajištěna na dalších šestnáct let

24. červen 2019

Díky jednomyslnému rozhodnutí mohou v multiplexu dále pokračovat stanice Absolut relax, ENERGY, ERF Plus, Klassik Radio, Radio BOB!, Radio Horeb, SCHLAGERPARADIES, Schwarzwaldradio nebo Deutschlandradio.

Oprávnění pro využívání kmitočtů získala společnost Media Broadcast, která je provozovatelem DAB+ multiplexu DR Deutschland, do roku 2035, tedy minimálně na dalších šestnáct let. „Toto rozhodnutí poskytuje jistotu pro budoucnost celostátních programů Deutschlandradio a soukromých vysílatelů, které získaly licence od státních mediálních úřadů,“ uvedl Willi Schreiner, výkonný ředitel společnosti DRD Digitalradio Deutschland.

Prodloužení platnosti oprávnění pro fungování první německé celoplošné DAB+ sítě dává jistotu nejen pro stávající vysílače, ale také plánovaná budoucí stanoviště, kterých má být jen v letošním roce třináct a jejich celkový počet tak stoupne na 137. V něm jsou k dispozici stanice Absolut relax, ENERGY, ERF Plus, Klassik Radio, Radio BOB!, Radio Horeb, SCHLAGERPARADIES, Schwarzwaldradio a již zmiňovaná rodina Deutschlandradio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související