Budova rozhlasové stanice Regina DAB Praha se opět otevře veřejnosti

10. duben 2019

Digitální okruh Českého rozhlasu sídlí v postsecesním klasicistním domě od architekta Josefa Sakaře, na plastické výzdobě se podíleli sochaři Antonín Štrunc a Otakar Rákosník.

Festival Open House Praha každý rok otevírá v rámci jednoho květnového víkendu zdarma pro veřejnost jinak běžně nepřístupné budovy a prostory. Zájemci budou při této příležitosti moci opět navštívit sídlo digitální rozhlasové stanice Regina DAB Praha, v níž sídli i původně pouze analogový okruh Český rozhlas Region. Bližší informace se dozvíte v rámci této události na sociální síti Facebook. Těšte se spolu s námi na 5. ročník festivalu, který se uskuteční od 18. do 19. května 2019 a zpřístupní vám více než 80 budov a prostorů.

Regina DAB Praha sídlí v postsecesním klasicistním domě od architekta Josefa Sakaře, na plastické výzdobě se podíleli sochaři Antonín Štrunc a Otakar Rákosník. Komentované prohlídky karlínským Národním domem, který byl postavený jako místo pro setkání a kulturní vyžití místních občanů zaujmou hned na první pohled svou impozantností a velkorysostí. Nacházely se tu zahradní restaurace s kavárnou, herna, kuželkářská síň, vinárna, zimní kulečník, sály s jevištěm i spolková místnost. Pamětní deska v suterénu připomíná, že se tu v roce 1921 konal ustavující sjezd Komunistické strany Československa.

autoři: Regina DAB Praha , lukpo
Spustit audio

Související