C Music TV začala vysílat ve standardním rozlišení širokoúhle

27. červenec 2017

Při jednáních s operátory zastupuje stanici na českém a slovenském trhu společnost Channels. Ta placeným službám nabízí i verzi s vysokým rozlišením.

Hudební televize C Music TV, respektive její verze ve standardním rozlišení, začala vysílat v širokoúhlém formátu 16.9. Redakce webu Digitální rádio to zjistila monitoringem placených služeb O2TV a UPC Digital, jejichž je program součástí. Operátoři ponechávají stanici alespoň prozatím v původním obrazovém formátu, u širokoúhlých materiálů je tak obraz zúžený, klipy v poměru 4:3 jsou zobrazovány korektně.

Při jednáních s operátory zastupuje stanici na českém a slovenském trhu společnost Channels. Ta placeným službám nabízí i verzi s vysokým rozlišením, tedy C Music TV HD. Stanice vysílá čtyřiadvacet hodin denně, v anglickém jazyce a přináší ve svém programovém schématu filmové soundtracky, koncerty a nejznámější díla klasické hudby. V nabídkách velkých operátorů prozatím C Music TV HD nefiguruje. C Music je jedinou stanicí dostupnou na českém trhu zaměřenou výhradně na tento hudební žánr.

autor: lukpo
Spustit audio