Canal+ Sport budou následovat další tematické kanály, Skylink využije v Česku sílu celé francouzské skupiny

27. červenec 2022

Operátor Skylink po kanálech Canal+ Domo a Canal+ Sport plánuje v České republice a na Slovensku spustit další tematické kanály pod hlavičkou francouzské mediální skupiny Canal+. Na dnešním setkání s novináři to naznačil regionální manažer Canal+ pro náš region Ladislav Řeháček. Canal+ Sport zahajuje vysílání začátkem srpna se startem anglické fotbalové soutěže Premier League.

Čtěte také

„Jsme silní v agrecaci obsahu a šíření. Máme přibližně 1,3 milionu domácností. Byť jsme silní, chyběl nám prémiový obsah,“ uvedl regionální manažer Canal+ Ladislav Řeháček. Nová placená stanice Canal+ Sport, která nabídne kompletní pokrytí nejvyšší anglické fotbalové soutěže Premier League má nastartovat růstový potenciál Canal+ v České republice i na Slovensku. „Canal+ Sport je prvním konkrétním počinem, díky kterému chceme rozvíjet naše aktivity v oblasti sportu,“ dodal.

„Není to projekt, který zůstane osamocen, protože by to neodpovídalo pozici Canal+ jinde v Evropě,“ potvrdil Ladislav Řeháček. Canal+ oznámil před několika měsíci majoritní podíl ve společnosti SPI International, která provozuje mj. tematické kanály FilmBox, FightBox, DocuBox a jiné. „Druhá kotva, které chceme využít, jsou filmy a seriály. Máme k dispozici knihovnu několika desítek kanálů, které plánujeme využít,“ přiblížil plány v našem regionu Ladislav Řeháček.

Čtěte také

Co se týká pokrytí Canalu+ Sport u operátorů, jistá je zatím pouze dostupnost ve službě Skylink, respektive freeSAT. Kompletní pokrytí v podobě všech zápasů v plné podobě nabídne internetová platforma Skylink Live TV. Regionální manažer Řeháček naší redakci potvrdil, že jednání s dalšími hráči na trhu týkající se nové sportovní stanice probíhají, ale žádná konkrétní dohoda zatím nedopadla. Ladislav Řeháček nicméně předpokládá, že by k ní ještě v následujících dnech mohlo dojít.

„Nemůžeme začít bez silných sportovních práv, které se podařilo získat díky síle celé naší společnosti. Dnes jsme v situaci, kdy se můžeme účastnit výběrového řízení v nějakém větším celku, jako je Francie, Španělsko a některé další, například asijské země,“ konstatoval regionální manažer Canal+ v České republice a na Slovensku. S přípravou Canalu+ Sport pomáhají podle Řeháčka polští kolegové. „Víme, do čeho jdeme. Pomáhá nám jejich know-how i odbavení programu z Varšavy.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související