Cartoon Network plánuje lokalizaci do češtiny, dočkáme se možná už letos

23. květen 2017

Konkurence na poli dětských stanic je velká. Pokud chce tedy provozovatel programu výrazněji uspět, nezbývá mu nic jiného, než přistoupit k tomuto kroku.

Dětská placená televize Cartoon Network, jejímž provozovatelem je společnost Time Warner, plánuje lokalizovat své vysílání také do českého jazyka. Skutečnost potvrdili webu Digitální rádio zástupci kabelového operátora UPC Česká republika. V tuto chvíli bohužel zatím není známo, kdy by mělo k lokalizaci dojít. Stanice už přitom působí na českém a slovenském trhu od devadesátých let minulého století.

„Mělo by se tak stát v letních měsících, ale zatím není možné stanovit přesný termín,“ potvrdil naší redakci Jaroslav Kolár, tiskový mluvčí české a slovenské pobočky kabelové televize UPC. Krok Turneru směrem k lokalizaci je vcelku logický, protože konkurence na poli dětských kanálů je na našem trhu velká. Nejpopulárnější stanicí tohoto typu je Déčko, na poli placených programů pak Disney Channel. Do této kategorie ale patří i řada dalších programů – Nickelodeon, Nickelodeon HD, Nick Jr., Duck TV, Baby TV, Megamax, Minimax nebo Jim Jam.

autor: lukpo
Spustit audio