Celoplošné digitální rádio slaví v Rakousku dva roky, má stovky tisíc posluchačů

1. červenec 2021

Organizace Digitalradio Österreich připomněla, že Rakousko si v těchto dnech připomíná dva roky od zahájení fungování celoplošné sítě DAB+ Austria. Dosavadní vývoj zejména v oblasti prodejů přijímačů považuje za uspokojivý.

Průzkum agentury Ipsos na vzorku téměř tří tisíc respondentů ukázal, že přes 12 % dotazovaných poslouchá DAB+ několikrát do měsíce. Přepočteno na obyvatelstvo, technologii by mělo v Rakousku využívat okolo 600 tisíc posluchačů. Respondenti ocenili zejména pestrou programovou nabídku sítě DAB+ Austria, kterou navíc ještě ve Vídni doplňuje městský multiplex s dalšími stanicemi.

Mezi nejnovějšími přírůstky na poli celoplošného vysílání jsou stanice Arabella HOT, Antenne Österreich a Radio Flamingo. „Jsme velmi rádi, že se můžeme ohlédnout za dvěma úspěšnými roky. V době spuštění DAB+ bylo vysíláno devět rozhlasových stanic, v současné době je jich na národní úrovni čtrnáct a čtrnáct dalších pak ve Vídni a okolí,“ konstatoval Matthias Gerwinat, výkonný ředitel Digitalradio Österreich.

autor: lukpo
Spustit audio

Související