Celoplošné sportovní rádio spustí v DAB+ i Němci, nová stanice už začala s testováním

28. květen 2021

Na polovinu letošního roku naplánovala svůj start nová německá celoplošná stanice Sportradio Deutschland. Stejně jako Radiožurnál Sport bude spoléhat zejména na distribuci prostřednictvím platformy DAB+.

Čtenáři portálu Digitální rádio upozornili naši redakci, že v druhém německém celoplošném DAB+ multiplexu Antenne Deutschland se objevila nová pozice Sportradio.

„Tak se ten nápad Němcům líbil a už mají sportovní rádio také,“ napsal s nadsázkou ve facebookové skupině Digitální rádio DAB+ Česká republika – oficiální diskuse uživatel Honza. V reálu samozřejmě příprava tohoto projektu trvala řadu měsíců.

Čtěte také

Sportradio Deutschland má vyhrazenou datovou kapacitu 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1, které používají i ostatní programy v síti Antenne Deutschland. Součástí zážehové vysílání je promosmyčka obsahující skandování fanoušků s informací o blížícím se startu nového tematického programu.

Bližší informace najdou zájemci brzy na webových stránkách https://sportradio-deutschland.de/, kde by měl by do budoucna i stream programu. Stanice pokryje z nejbližších akcí mimo jiné fotbalové Euro nebo olympiádu v Tokiu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související