Celoplošné stanice Českého rozhlasu posilovaly, Radiožurnál se vrátil na pozici dvojky

6. únor 2019

Generální ředitel René Zavoral uvítal vysokou poslechovost stanice Plus. Ukazuje to na skutečnost, že posluchači mají zájem o hlubší zpravodajství a publicistiku.

Radiožurnál je opět druhou nejposlouchanější stanicí na našem trhu. Vlajková loď Českého rozhlasu vykázala v aktuálním Radioprojektu za třetí a čtvrtý kvartál loňského roku 899 tisíc denních posluchačů. Úspěšnější je pouze privátní Impuls, který má jako jediný z tuzemských rádií dlouhodobě poslechovost nad jedním milionem lidí. Radiožurnál si drží pozici jedničky v Praze, kde si ho týdně naladí 253 tisíc posluchačů, následovaný je Evropou 2 a Impulsem. 44 % posluchačů Radiožurnálu nepřelaďuje na jinou stanici.

Aktuální Radioprojekt, kterého se každoročně zúčastní na třicet tisíc respondentů, ale nepřinesl Českému rozhlasu pozitivní zprávy jen v podobě Radiožurnálu. Velice pěkného výsledku dosáhl například ČRo Plus, jehož denní poslechovost se zvýšila o 14 tisíc na hodnotu 92 tisíc a týdenní dokonce o 20 tisíc na hodnotu 144 tisíc. V poslechovosti narostly i další celoplošné stanice, Dvojka a Vltava. Nejposlouchanější regionální stanicí Českého rozhlasu je jeho brněnské studio – 94 tisíc posluchačů denně, 153 tisíc týdně.

Výsledky poslechovosti Českého rozhlasu dnes přivítal i generální ředitel René Zavoral. „Velice mě těší aktuální výsledky Českého rozhlasu. Údaje o poslechovosti stanice Český rozhlas Plus překonávají prognózy, které jsme měli v době vzniku této stanice a svědčí o zájmu české veřejnosti o hlubší zpravodajství a publicistiku,“ uvedl Zavoral. Posluchač si může najít celoplošné stanice veřejnoprávního média nejen na analogovém vysílání VKV/FM, ale také v multiplexu ČRo DAB+, který svým signálem aktuálně pokrývá již 61 % populace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související