Celoplošné vysílání v německém DAB+ vzdala i stanice Joke FM

9. únor 2021

Rozhlasová stanice Joke FM se měla v DAB+ multiplexu Antenne DE objevit už loni v říjnu, krátce po startu této sítě. Joke FM mělo být první celoplošné rádio v Německu zaměření na skeče, zábavné scénky a pořady. Stanice je k dispozici na internetu.

Společnost Antenne Deutschland přišla hned o dvě stanice, které mířily do druhého celoplošného rozhlasového multiplexu pro Německo. Po Profi Radiu nevyužije svou přidělenou kapacitu v této síti ani Joke FM. Informaci, kterou potvrdil provozovatel multiplexu Antenne DE, přinesl v pondělí portál Infosat. „S provozovatelem programu byla vypovězena smlouva. Detaily dohody nebudeme komentovat,“ uvedl v oficiálním vyjádření pro Infosat mluvčí společnosti Antenne Deutschland. Provozovatel stanice situaci zatím nekomentoval.

Joke FM plánovala do multiplexu Antenne DE vstoupit téměř hned na začátku jeho provozu. Digitální síť odstartovala oficiálně v září loňského roku, se zahájením berlínského technologického veletrhu IFA, stanice se tu měla objevit 1. října. V současné době má multiplex Antenne DE obsazených celkem dvanáct programových pozic – další dvě využije provozovatel sítě, následující je určena novému programu Sportradio a jedno místo je v tuto chvíli k dispozici dalšímu zájemci. Jednání o obsazení kapacity jsou pochopitelně v běhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související