Česká televize chystá novou verzi teletextu pod červeným tlačítkem HbbTV

4. květen 2022

Kavčí hory plánují v letošním roce představit divákům novou verzi teletextových stránek na platformě HbbTV. Česká televize o tom informovala při příležitosti desátého výročí komerčního provozu technologie, zároveň se označila za jejího průkopníka a lídra. Testy HbbTV však byly zahájeny, jak jsme upozornili již loni, v roce 2011.

„Vyjma nasazení tradiční aplikace k hokejovému šampionátu pokračuje Česká televize v dalších inovacích iVysílání a nabídne letos i zcela novou verzi Teletextu. Současně je v plánu i technologický rozvoj, ve fázi testování jsou tak například další video formáty a jiné prvky, které umožňuje nejnovější norma HbbTV s označením 2.0,“ informovala dnes novináře mluvčí České televize Karolína Blinková.

V současnosti má podle veřejnoprávního média v České republice aktivní službu HbbTV na televizoru více než čtvrtina televizních domácností. V rámci posilování internetových služeb uvede ČT tento rok také specializované aplikace určené pro chytré televize, které nabídnou výhody webového iVysílání bez nutnosti použít HbbTV. Technologii využívá také Český rozhlas, kde nabízí například vizuální rádio nebo online audio archiv mujRozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související