Česká televize pokryje v novém iVysílání aktuální trendy, nabídne i zrcadlení přes AirPlay nebo Chromecast

12. květen 2021

Nová verze mobilní aplikace iVysílání, tedy archivu pořadů České televize, nabídne mimo jiné i streamování nebo zrcadlení vybraného obsahu přes AirPlay nebo Chromecast. Jejím dodavatelem bude vývojářská firma Ackee.

Nový internetový archiv pořadů z programu ČT1, ČT2, ČT24, ČT sport, ČT :D a ČT art nabídne dále živé vysílání, výběry nejsledovanějších videí, umožní pohodlně vyhledávat podle názvu, žánru nebo data vysílání, vytvářet vlastní playlisty, nastavit upozornění na nové díly oblíbených pořadů, hodnotit je a diskutovat o nich.

„Naším cílem je poskytnout uživatelům maximální komfort při procházení archivu ČT a sledování obsahu online. Na základě zpětné vazby ke stávajícím aplikacím se mimo jiné zaměříme na maximální využití nativních prvků při přehrávání videa,” přiblížil Jan Mísař z Ackee, jehož tým má na starosti vývoj aplikací pro iOS.

„Správně použitý nativní přehrávač dokáže oproti současnému řešení nabídnout například pohodlnější práci s časovou osou, náhledy videa nebo funkci obraz v obraze napříč celým systémem, a zásadně tak zlepšit uživatelskou zkušenost,” doplnil Mísař. Věřím, že naše aplikace přinese divákům moderní prostředek, jak sledovat spolehlivé a aktuální informace,” konstatoval výkonný ředitel a spoluzakladatel Ackee Martin Půlpitel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související