Česká televize zpřístupnila ukrajinský komentář pro Události i v DVB-T2 a na satelitu Astra 3B

24. březen 2022

Nejen v hybridním vysílání HbbTV nebo na webu, ale nově také v pozemní digitální distribuci DVB-T2 nebo na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, nabízí Česká televize od včerejšího dne hlavní zpravodajskou relaci Události s ukrajinským komentářem. Zájemci ho najdou na nové jazykové stopě na kanálu ČT 24 HD.

„Česká televize spustila mimořádné vysílání o ruské invazi na Ukrajinu ve čtvrtek 24. února ve 4:50 ráno. Od té doby informuje diváky nejen o aktuálním dění, ale nabízí i informace o možnostech pomoci lidem utíkajícím před válkou. A to nejen v češtině, ale také v ukrajinštině,“ uvedla mluvčí veřejnoprávního média Karolína Blinková.

Mutaci pořadu Události tlumočenou do ukrajinského jazyka doposud dostupnou přes HbbTV a na webu iVysílání připravuje Česká televize denně od soboty 12. března. „Pro jejich sledování stačí použít příslušnou funkci pro duální zvuk na dálkovém ovládání a vybrat ukrajinský komentář,“ doplnila Blinková. Živě překládané zpravodajství mohou diváci sledovat každý den od 19 hodin, archiv všech odvysílaných dílů je dostupný online.

autor: lukpo
Spustit audio

Související