České hudební televize uvedly novinky v hybridním vysílání

1. červen 2018

Divák musí mít pro využití této technologie přijímač s podporou technologie HbbTV připojený k internetu. Může jít jak o televizor, tak i vybrané set-top boxy.

České hudební televize uvedly na konci května několik novinek, které se týkají takzvaného hybridního vysílání. Diváci ho znají zjednodušeně pod označením „virtuální červené tlačítko“. Vůbec poprvé má tento prvek nasazený stanice Óčko Star. V nepřehlédnutelném obdélníku je uvedena textové informace „Zmačkněte červené tlačítko a bavte se“. Celý prvek je zasazen do barev stanice Óčko Star. Nabídka HbbTV aplikací se nezměnila.

Virtuální červené tlačítko na kanálu Óčko Star.

Dobrou zprávou je spuštění hybridního vysílání u kanálu Retro Music Television také v pražské Regionální síti 12, která funguje na kanálu 47. Příznak technologie zde byl aktivovaný dlouhodobě, ale samotné aplikace nebyly k dispozici. Divák má možnost Retro Music TV sledovat na území hlavního města hned ve dvou multiplexech, a to konkrétně u Českých Radiokomunikací, kanál 47 (zmiňovaná síť) a u Prague Digital TV, kanál 46. HbbTV stanice je k dispozici také na družici Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně západně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související