České Radiokomunikace aktivovaly v DVB-T a DVB-T2 signalizaci pro HbbTV u TV Noe

28. květen 2020

Díky aktivní signalizaci může operátor zjistit, kolik diváků daného kanálu má možnost svůj televizní přijímač připojit k internetu. První aplikace na bázi červeného tlačítka chce provozovatel stanice nabídnout do léta.

Křesťanská stanice TV Noe se připravuje na spuštění doplňkových služeb na bázi hybridního vysílání HbbTV. České Radiokomunikace dnes ve všech svých multiplexech, jejichž součástí je tato stanice, aktivovaly odpovídající příznak technologie, samotné aplikace ještě k dispozici nejsou. Divákům se tak v tuto chvíli ještě neobjevuje známé virtuální červené tlačítko. Podle informací portálu Digitální rádio by TV Noe ráda nabídla první aplikace do léta. Aktivní signalizace může nyní operátorovi napovědět, kolik diváků daného programu má přijímač připojený k internetu.

O plánech TV Noe na spuštění doplňkových služeb pod virtuálním červeným tlačítkem informoval v průběhu května jako první právě portál Digitální rádio. Tematická televize chce prostřednictvím této technologie nabídnout divákům svůj archiv a také speciální kanál, který bude obsahovat přenosy, jež se nevejdou na hlavní stanici. Vzhledem k tomu, že tento program bude obsahově vázán přímo na TV Noe, neměl by vyžadovat zvláštní licenci od regulátora. Kromě pozemního vysílání by stanice ráda nabídla HbbTV také na satelitu Astra a v sítích kabelových operátorů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související