České Radiokomunikace odpojily v DVB-T programovou pozici po jihočeské regionální televizi

2. červenec 2019

TV Jéčko přerušila vysílání koncem března letošního roku, kdy o tomto kroku informovala regulátora s tím, že se tak děje na období jednoho roku. Aktuální krok ze strany operátora je tak už spíše symbolický.

V Regionální síti 8 bylo od pondělí 1. července přerušeno šíření programové pozice po místní stanici TV Jéčko, a to z vysílače České Budějovice – Včelná. Podle informací od našeho spolupracovníka, čtenáře Václava, ukončila regionální televize vysílání již na konci března. Krok, který nyní realizovaly České Radiokomunikace, je tak spíše symbolický a je pomyslnou tečkou za existencí tohoto programu. Stanice využívala na Včelné kanál 34 výkonem 6,5 kW.

TV Jéčko začala vysílat v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací ve druhé polovině roku 2016. Konkurence v této oblasti byla ale velká. Kromě TV Jéčko zde vysílala i zavedená Jihočeská televize (JTV) a do boje vstoupila i Regionálnítelevize.cz, dříve známá pod názvem Cesty krajem (orientace na Lipenskou přehradu). Přerušení vysílání TV Jéčko na období jednoho roku schválila na svém zasedání RRTV 9. dubna. Informace prošla tehdy oborovými weby naprosto bez povšimnutí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související