České Radiokomunikace zapojily u svého chystaného promokanálu signalizaci HbbTV

29. srpen 2019

Podle předpokladů by mělo hybridní vysílání nabídnout informace související s přechodem na pozemní vysílání DVB-T2. Tiskovou konferenci k této problematice chystá operátor již na příští týden.

Start promokanálu „Nalaďte se na DVB-T2“ se blíží. Telekomunikační operátor České Radiokomunikace zapojil na jeho pozici signalizaci HbbTV, která je všeobecně známá pod lidovým označením červené tlačítko nebo červený bod. Tato skutečnost tak naznačuje, že firma bude u stanice nabízet nejen lineární, ale také nelineární obsah. V současné době se zde zatím nevysílá žádný obsah, takže po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači se nic nestane.

České Radiokomunikace oznámily oficiální start svého promokanálu na středu 4. září, není však vyloučeno, že by k tomuto kroku mohlo dojít o něco dříve. Redakce našeho portálu vychází ze skutečnosti, že na úterý 3. září svolal operátor tiskovou konferenci věnovanou právě přechodu na technologii DVB-T2. Tematicky s ním budou svázány i aplikace dostupné právě přes HbbTV. Tematická televize, která odstartuje již příští týden bude dostupná ve standardním rozlišení v Regionální síti 8.

Informovat o novinkách v oblasti pozemního vysílání plánuje i konkurenční firma Digital Broadcasting. Ta požádala v uplynulých dnech vysílací radu o licenci pro promokanál „Televize přes anténu“. Operátor o novince zatím novináře oficiálně neinformoval.

autor: lukpo
Spustit audio

Související