Českokrumlovská televize CKTV expanduje, změní název na JČ1 televize Jižní Čechy

2. červenec 2020

Místní jihočeské televizi nedávno dal regulátor jistotu, že ve svém terestrickém vysílání bude moci pokračovat i po vypnutí celoplošných DVB-T sítí. Provozovatel programu plánuje nyní rozšířit svůj záběr i na Dačicko a Českokrumlovsko.

Českokrumlovskou televizi CKTV čekají v blízké době významné změny. Vyplývá to z informací, které ve své tiskové zprávě publikovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Majitel stanice Roman Gronský požádal o změnu názvu programu na JČ1 televize Jižní Čechy. Pod tímto názvem je již kanál registrován na webu regulátora. Zároveň dojde k rozšíření územní působnosti tohoto programu o Dačicko a Jindřichohradecko, Z tiskové zprávy regulátora také vyplývá, že došlo k úpravě licenčních podmínek.

Místní program je možné naladit v Českém Krumlově na kanálu 47 z pětisetwattového vysílače umístěném na komíně v městské části Přísečná. Stejný kmitočet 682 MHz bude využívat JČ1 televize Jižní Čechy také v Dačicích (Červený vrch) a Jindřichově Hradci (Poliklno). Budoucnost Regionální sítě 18 v Českém Krumlově i Regionální sítě 14 pro zmíněná dvě města je do budoucna zajištěna. Regulátor nedávno informoval, že tyto multiplexy bude kromě dalších možné provozovat i po vypnutí celoplošných sítí DVB-T.

autor: lukpo
Spustit audio

Související