Český rozhlas chystá speciální digitální stanici pro olympijské hry

9. leden 2018

Veřejnoprávní médium podpoří speciální stanicí zájem u posluchačů o technologii DAB+.

Český rozhlas nabídne v době od 9. do 25. února stanici zaměřenou výhradně na olympijské hry, které se v tomto termínu budou konat v jihokorejském Pchjongčchangu. Zpravodajství doplní Radiožurnál olympijský speciál o hudbu. Podobný program nabídne veřejnoprávní médium poprvé v historii. Naladit si ho budou moci majitelé digitálních rádií v dosahu multiplexu ČRo DAB+, tedy v Praze, Plzni, Brně, Ostravě a jejich širokém okolí. Stanice bude fungovat i na internetu.

Neznamená to, že na Radiožurnálu posluchači přenosy neuslyší. Český rozhlas má jako jediné české rádio práva na vysílání z dějiště olympijských her, proto vytvořil speciální olympijskou stanici, kterou rozšiřuje vysílání. Na Radiožurnálu mohou lidé sledovat olympiádu tak, jak jsou zvyklí z předcházejících let. Každou půlhodinu bude vysílat Radiožurnál olympijská studia, posluchače čekají přímé přenosy všech zápasů českého hokejového týmu a finále hokejového turnaje, reportážní vstupy ze všech dalších důležitých soutěží především s českou účastí a rozhovory se sportovci přímo ze stadionů.

Radiožurnál olympijský speciál nabídne všechno na větší ploše, a to včetně přímých přenosů. Speciální digitální stanice bude vysílat všechny biatlonové závody, všechny závody největších českých medailových nadějí, jako třeba Sáblíkové, Samkové, Ledecké, nebo už zmiňované hokejové zápasy. Radiožurnál bude vysílat z Koreje živě od jedné hodiny ranní až do čtvrté odpolední českého času, protože v dějišti her je o osm hodin víc než v Česku. Do devíti ráno budou moderátoři olympijského speciálu v pražském studiu, přes celý den pak budou vysílat z brněnského Olympijského festivalu. Stanice Radiožurnál olympijský speciál má připravený program i na dobu, kdy se v Koreji ani v Brně nic dít nebude.

autoři: bum , lukpo
Spustit audio