Český rozhlas odhalí plány s digitálním vysíláním, multiplex ČRo DAB startuje na ostro

26. květen 2017

Kromě Českého rozhlasu se tiskové konference zúčastní i zástupci Českých Radiokomunikací, které budou chod digitální sítě technicky zajišťovat.

Český rozhlas pořádá ve středu 31. května od 10 hodin tiskovou konferenci, na níž bude zahájeno ostré vysílání jeho multiplexu ČRo DAB. V současné době funguje digitální síť v experimentálním režimu z vysílače Praha – Žižkov na kanálu 12C. Ve vysoké zvukové kvalitě tu mohou majitelé DAB+ přijímačů naladit všechny stanice Českého rozhlasu, a to včetně čistě digitálních okruhů jako Jazz, D-dur nebo Junior.

Kromě Českého rozhlasu se tiskové konference zúčastní i zástupci Českých Radiokomunikací, které budou chod digitální sítě technicky zajišťovat. Operátor je na našem trhu největším provozovatelem vysílací infrastruktury a již v současné době zajišťuje kvalitní pokrytí signálem po celé republice technologiemi VKV, DVB-T i DVB-T2. Český rozhlas na tiskové konferenci, které se pochopitelně web Digitální rádio zúčastní, představí také rozvoj DAB+ vysílání do dalších koutů naší republiky.

autor: lukpo
Spustit audio