Český rozhlas Plus posílil, počet posluchačů se přiblížil padesáti tisícům

4. květen 2016

Vlajková loď Českého rozhlasu, tedy Radiožurnál, měl za období čtvrtého kvartálu loňského roku a první kvartál roku letošního 829 tisíc posluchačů, což je nárůst o tři tisíce posluchačů.

Český rozhlas Plus, který je od konce minulého roku dostupný také v pásmu VKV, nadále získává nové posluchače. Ukázaly to dnes prezentované výsledky Radioprojektu, tedy měření popularity rozhlasových stanic u nás. Aktuální čísla pochází za období čtvrtého kvartálu loňského roku a první kvartál roku letošního. Zatímco za předchozí období mělo „Plusko“ 33 tisíc posluchačů, nyní je jich 46 tisíc. Jejich počet se tak aktuálně přiblížil k padesáti tisícům. Týdenní poslechovost dosáhla 81 tisíc (nárůst o 23 tisíc). Pro srovnání, konkurenční projekt skupiny Lagardère Active Česká republika eviduje 16 tisíc posluchačů, což je stejný výsledek jako za minulé období. V týdenních číslech je to 47 tisíc.

Nejposlouchanější stanicí v České republice je nadále Rádio Impuls, která si v denní poslechovosti o něco pohoršila, a klesla z 981 tisíc na 967 tisíc posluchačů. Výsledek lze ale zahrnout do možné statistické chyby. Vlajková loď Českého rozhlasu, tedy Radiožurnál, měl za období čtvrtého kvartálu loňského roku a první kvartál roku letošního 829 tisíc posluchačů, což je nárůst o tři tisíce posluchačů. Nejvyšší nárůst posluchačské základny měl Český rozhlas Dvojka, opět šlo ale o nárůst do deseti tisíc posluchačů. Zatímco v předchozím období evidovala stanice 390 tisíc posluchačů, nyní jich bylo 396 tisíc. Nárůst o pět tisíc posluchačů dosáhla Vltava, která získala za poslední období 61 tisíc posluchačů.

Nejposlouchanější regionální stanicí v České republice je dlouhodobě Rádio Blaník, které denně ladí 644 tisíc posluchačů, což je nárůst oproti předchozímu měření o třináct tisíc lidí. Na druhou pozici se před Country Radio dostal Beat s 255 tisíci posluchači. Country Radio má aktuálně 239 tisíc posluchačů. Nejpopulárnější regionální stanicí Českého rozhlasu je jeho brněnské studio se 122 tisíci posluchači. Ve srovnání s předchozím obdobím jde o minimální pokles několika tisíc lidí. Stanice Českého rozhlasu si drží nadále vedoucí pozici také mezi okruhy, které jsou poslouchány prostřednictvím sítě kabelové televize.

autor: lukpo
Spustit audio