Český rozhlas Plus slaví sedmé narozeniny, soutěžte s ním o digitální rádia DAB+

2. březen 2020

Díky digitálnímu rádiu DAB+ se mohou ke stanici mluveného slova dostat i posluchači, kteří nejsou v dosahu jeho VKV signálu. Multiplex ČRo DAB+ už svým signálem pokrývá 80 procent populace.

Český rozhlas Plus si v neděli 1. března připomněl sedmé výročí od zahájení vysílání. Poprvé si ho posluchači mohli naladit v roce 2013. Jeho posluchači budou moci ode dneška vyhrávat jeden ze sedmi digitálních rozhlasových přijímačů DAB+. Stačí, když nám na e-mailovou adresu narozeniny.plus@rozhlas.cz odpovíte na otázku „Proč posloucháte Český rozhlas Plus?“. Nejzajímavější odpověď bude každý den vybírat šéfredaktor stanice Petr Šabata

Jedinou stanici Českého rozhlasu, která se zaměřuje výhradně na mluvené slovo, můžete ladit mimo jiné jako součást multiplexu ČRo DAB+. Ten v současné době pokrývá signálem již osmdesát procent populace a v letošním roce se tato hodnota zvýší ještě o dalších patnáct procent. Technologie DAB+ může být pro řadu lidí, kteří nejsou v dosahu VKV vysílání Plusu plnohodnotnou náhradou. Veškeré informace o sedmých narozeninách Plusu najdete v tomto článku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související