Český rozhlas Plzeň se letos poprvé připojil k Festivalu muzejních nocí

28. květen 2018

I ve velké konkurenci ostatních plzeňských muzeí si vedl velmi dobře. Vstupenky totiž mizely doslova před očima. I když bylo připraveno 12 komentovaných prohlídek, pro velký zájem byla nakonec přidána od 22:00 ještě jedna.

Okruh Rozhlasové muzeum nabídl návštěvníkům pohled do historie. K vidění byly dobové rozhlasové přijímače, mikrofony, nahrávací přístroje, střižny, dokumenty i fotografie.

Součástí druhého okruhu byla prohlídka velkého činoherního a hudebního studia, studia kde vznikají rozhlasové hry, vysílacího pracoviště nebo podzemních útrob budovy.

Pro návštěvníky bylo připraveno ještě jedno překvapení. „Průvodci, moderátor, technik, výdejce vstupenek, všichni jsme byli ten večer v pyžamu. A lidé se náramně bavili, když nás viděli. Atmosféra byla úžasně pohodová a přátelská. Velmi nás také potěšilo, jak různorodé byly, a to nejen věkem, prohlídkové skupiny, říká manažerka komunikace Českého rozhlasu Plzeň Hana Plassová.

Oba prohlídkové okruhy byly lákavé a tak většina návštěvníků využila možnost navštívit jak Rozhlasové muzeum, tak budovu. Podívat se, jak se vysílalo před několika desítkami let, i kde aktuálně vznikají zprávy nebo nahrávky Plzeňské filharmonie, lákalo děti, teenagery, dospělé i seniory.

„Takovou prohlídku jsem nikdy nezažila. Úžasné! To bylo tak zajímavé. Děkujeme za nezapomenutelný zážitek! " to jsou jen některé z mnoha pozitivních reakcí návštěvníků, které zněly při loučení s průvodci. „Myslím, že můžeme být s prvním ročníkem Muzejní noci v Českém rozhlasu Plzeň spokojeni, a věřím, že za rok s návštěvníky zažijeme v naší budově další příjemně tajemný večer,“ dodala Plassová.

Festival Muzejních nocí 2018 pořádala Asociace muzeí a galerií České republiky s podporou Ministerstva kultury ČR.

autor: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.